Täältä löydät tarjolla olevia eijsveikeiden lisäksi lukuisten eri tahojen sekä organisaatioiden osalta keskustelu- sekä chattiapua. Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Suomen ev.lut. kirkko / Kirkon keskusteluapu

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, joka kaipaat kuuntelijaa. Päivystäjät ovat kirkon vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja työntekijöitä. Keskusteluavun palvelut ovat käytettävissä suomeksi ja ruotsiksi.

Palveleva puhelin 0400 22 11 80
Päivystämme joka ilta klo 18-24. Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan.

Palveleva chat
Keskustelut ovat kahdenkeskisiä. Yhteydenottaja näkyy päivystäjälle nimettomänä. Chat on avoinna ma-pe klo 12-20.

Palveleva netti
Viestiisi vastataan parin päivän kuluessa.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto 

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. MLL:n tavoitteena on lapsiystävällinen Suomi. MLL tuntee perheiden arjen ja tarjoaa eri elämäntilanteissa vertaistukea, monipuolista vapaaehtoistoimintaa sekä osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksia.

Lasten ja nuorten puhelin, chat ja nettikirjepalvelu

Lasten ja nuorten puhelimeen, chattiin ja nettikirjepalveluun voi ottaa yhteyttä nimettömänä ja maksutta koko maassa vuoden jokaisena päivänä. Yhteydenottoihin vastaa koulutettu vapaaehtoinen aikuinen, jolla on aikaa kuunnella. Lasten ja nuorten puhelimessa, nettikirjepalvelussa ja chatissa voi kysyä tai keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa itseä mietityttävästä asiasta. Palvelu on tarkoitettu kaikille alle 21-vuotiaille. Yhteydenottoihin vastaavat aikuiset päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia.

Lasten ja nuorten puhelin vastaa numerossa 116 111
maanantaista perjantaihin kello 14–20
lauantaisin ja sunnuntaisin kello 17–20

Chat on avoinna
maanantaisin kello 17–20
tiistaisin kello 17–20
keskiviikkoisin kello 17–20

Nettikirjepalveluun tulleisiin viesteihin vastataan kahden viikon sisällä.

Vanhempainpuhelin, chat ja kirjepalvelu

Vanhempainpuhelimeen ja vanhempainnetin kirjepalveluun voi ottaa yhteyttä ihan missä tahansa lapsiin ja vanhemmuuteen liittyvässä asiassa. Toinen vanhempi, vapaaehtoinen tehtävään koulutettu päivystäjä, keskustelee kanssasi puhelimessa tai chatissa tai vastaa nettikirjeeseesi. Voit soittaa tai kirjoittaa nimettömänä, luottamuksellisesti ja maksutta.

Vanhempainpuhelin vastaa numerossa 0800 92277
maanantaisin kello 10–13 ja 17–20
tiistaisin kello 10–13 ja 17–20
keskiviikkoisin kello 10–13
torstaisin kello 14–20

Vanhempainnetin kirjepalveluun tulleisiin viesteihin vastataan noin viikon sisällä.

Vanhempainnetin chat on avoinna maanantaisin ja tiistaisin kello 10–13. Kun päivystäjä on vapaa, chat-ikkuna tulee näkyviin Vanhempainnetin alalaidassa.

Mieli – Suomen mielenterveys ry / Kriisipuhelin, Tukinet

Kriisipuhelin ja Tukinet tarjoavat kriisissä oleville ja heidän läheisilleen keskusteluapua ja neuvovat tarvittaessa jatkoavun hakemisessa.

Kriisipuhelin päivystää numerossa 010 195 202 arkisin kello 9–07 ja viikonloppuisin sekä juhlapyhinä kello 15–07. Puhelimeen vastaavat kriisityöntekijät sekä koulutetut vapaaehtoiset. Soittaa voi nimettömänä. Puhelu maksaa operaattorin perimän hinnan verran.

Nuorille suunnattu Sekasin-chat päivystää verkkokriisikeskus Tukinetissä arkisin klo 7-24 ja viikonloppuisin klo 15-24.

Aikuisille tarkoitettu Solmussa-chat päivystää maanantaina ja keskiviikkona kello 15-19.

Ehyt ry / Päihdeneuvonta

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi. Työ ulottuu lapsista ja nuorista työ- ja eläkeikäisiin. Alkoholiin, tupakkaan ja huumeisiin liittyvän ehkäisevän työn ohella EHYT ry ehkäisee pelaamisesta syntyviä haittoja. Samalla se vaikuttaa koko yhteiskuntamme hyvinvoinnin kehittämiseen.

Päihdeneuvontapuhelin tarjoaa neuvontaa ja apua kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä – ilmaiseksi ja nimettömästi. Ammattiapua päihteisiin ja huumeisiin liittyviin kysymyksiin löydät numerosta 0800 900 45.

Ensi- ja turvakotien liitto

Ensi- ja turvakotien liiton valtakunnallinen chat-palvelu auttaa monissa elämäntilanteissa: väkivaltakysymyksissä, lapsiperheen erotilanteessa, vauvan unipulmissa tai, kun päihteet aiheuttavat huolta. Auttajina toimivat ammattilaiset Ensi- ja turvakotien liitosta ja liiton jäsenyhdistyksistä sekä koulutetut vapaaehtoiset.

APUA PÄIHTEITÄ KÄYTTÄVILLE RASKAUS- JA VAUVA-AIKANA
Kahdenkeskisessä chatissa voit kysyä esimerkiksi päihteiden käytön vaikutuksista raskauteen tai vauvaan, omasta tilanteestasi tai avun saamisesta. Chatissa autetaan kaikkia perheenjäseniä odotusaikana, vauvan jo synnyttyä. Palvelu on tarkoitettu myös huolestuneille läheisille.

PÄIHTEITÄ KÄYTTÄVIEN ÄITIEN NETTIRYHMÄ
Päihteitä käyttävien äitien nettiryhmän tavoitteena on auttaa äitejä vähentämään tai lopettamaan päihteiden käyttö. Nimettömässä ryhmässä jaetaan kokemuksia ja saadaan vertaistukea samassa elämäntilanteessa olevilta siitä, millaista on olla äiti tai odottava äiti, jolla on ongelmia alkoholin, huumeiden tai lääkkeiden käytön kanssa. Ryhmä järjestetään kahdesti vuodessa ja yksi ryhmä kokoontuu noin kolmen kuukauden ajan.

APUA VÄKIVALTAAN
Kahdenkeskisessä chatissa voit keskustella väkivaltatyön ammattilaisen kanssa perhe- ja lähisuhdeväkivallasta, avun saamisesta ja väkivallan katkaisusta. Chat on tarkoitettu väkivallan kaikille osapuolille, kokijoille, tekijöille, väkivallalle altistuneille ja huolestuneille läheisille.

APUA EROON 
Kahdenkeskisessä chatissa voit pohtia eroauttamisen ammattilaisen kanssa omaa tai lastesi tilannetta, kysyä eroon liittyvistä palveluista ja avun saamisesta. Chatissa voi jakaa huolia tai pulmia perheen tilanteesta ja lasten hyvinvointiin liittyen tai kysyä eroamisen käytäntöihin liittyvistä asioista.

APUA VAUVAN UNEEN
Kahdenkeskisessä chatissa voit keskustella vauvan nukkumisesta sekä unirytmistä päivällä ja yöllä. Vastaamassa ja neuvoja antamassa ovat unineuvonnan ammattilaiset.

UNICHAT
Ryhmächatissa voit keskustella vauvan uneen, rytmiin, valvottuihin öihin tai unenpuutteeseen liittyvistä kysymyksistä. Ryhmächatissa saat vertaistukea ja arjen selviytymisvinkkejä samaa kokeneilta ja voit kysyä unineuvonnan ammattilaisilta mietityttävistä teemoista. Keskusteluja on vetämässä Baby Blues -työntekijät, joilla on vankka kokemus vauvaperheiden unineuvonnasta

Helsingin ortodoksinen seurakunta / Kerro, kuuntelen

Auttava puhelin on Helsingin ortodoksisen seurakunnan diakonian vapaaehtoistoimintaa vuodesta 1993. Helsingin ortodoksisen seurakunnan Auttava puhelin on kaikille avoin, soittojen syitä rajaamaton, matalan kynnyksen foorumi kirkkokuntaan tai uskontoon katsomatta.

Puhelinnumero ja päivystysajat: 09 856 46 299 (ti, pe ja la klo 18–22)

Vuonna 2016 on käynnistynyt venäjänkielinen palvelu, kerran viikossa tapahtuva oma päivystys venäjänkielisille soittajille.

09 856 46 299 (ma klo 18–20)

Позвони, мы выслушаем тебя… Телефон доверия Хельсинкского православного прихода.Тел. 09 856 46 299ю По понедельникам с 18:00 до 20:00 часов. Звонок проходит анонимно и разговор конфиденциальный.

Helsinki Missio / AamukorvaNuorten kriisipiste

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka haastaa suomalaiset taistelemaan unohdettujen puolesta – yksinäisyyttä vastaan. Vuonna 1883 perutettu järjestömme auttaa ammattiavun ja vapaaehtoistoiminnan avulla lapsiperheitä, nuoria ja senioreita. Tänään missiomme on etsiä, löytää ja auttaa yksinäisiä kaupunkilaisia.

Aamukorva

Aamukorva tarjoaa ystävällisen kuulijan ja keskustelukumppanin aamun varhaisina tunteina yli 60-vuotiaille. Voit soittaa Aamukorvaan, kun huolet painavat mieltäsi tai uuden päivän kohtaaminen tuntuu ahdistavalta. Päivystäjänä toimii aina tehtävään koulutettu vapaaehtoinen. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Aamukorva, puh. 045 341 0504 päivystää joka aamu klo 5-9. Puhelun hinta on operaattorisi hinnoittelun mukainen.

Haluatko päivystäjäksi Aamukorvaan? Vapaaehtoisia koulutetaan tehtävään ja päivystysvuoro on kerran kuukaudessa omana valitsemanasi aamuna. Täyttämällä yhteystietosi kotisivuillamme.

Nuorten kriisipiste

Nuorten Kriisipiste tarjoaa luottamuksellista kriisityöntekijän kanssa käytävää keskusteluapua 12–29-vuotiaille nuorille, aikuisille, pareille sekä nuorten perheille.

Sinä päätät, mistä haluat meille puhua – me olemme sinua varten. Mikään murhe ei ole liian pieni syy tulla meille. Jaa maailmasi, et jää yksin!

Päivystämme ma-to puhelimitse klo 9-11 numerossa 045 3410 583. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen nuortenkriisipiste@helsinkimissio.fi

Hengitysliitto / Sisäilmasta sairastuneiden vertaispuhelin

Sisäilmasta sairastuneiden vertaispuhelin tarjoaa sisäilmasta sairastuneille ja oireileville sekä heidän omaisilleen mahdollisuuden luottamukselliseen keskusteluun vapaaehtoisen sisäilmasta sairastuneen päivystäjän kanssa.

Puhelin palvelee tiistaisin klo 9 – 12 ja torstaisin klo 16 – 19 numerossa 044 407 7010. Palvelussa on tauko kesällä ja vuodenvaihteessa.

Hengitysliitto on sosiaali- ja terveysalan järjestö, jonka tehtävänä on edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaan hyvää elämää. Liiton mottona on “hengitysterveys on jokamiehenoikeus”. Eri puolilla Suomea toimivien yhdistyksien toiminnassa on mukana kymmeniätuhansia hengityssairaita ja heidän läheisiään. 

Imetyksen tuki 

Imetyksen tuki ry:n koulutetut vapaaehtoiset vertaistukijat auttavat imetykseen ja vauva-arkeen liittyvissä kysymyksissä Imetystukipuhelimessa ja ImetysChatissä. Imetystuki on maksutonta ja avointa kaikille perheille. Älä jää imetyshuolien kanssa yksin!

Imetystukipuhelin päivystää numerossa 09 4241 5300. ImetysChatiin pääset Imetyksen tuki ry:n verkkosivujen kautta, josta löydät myös lisätietoa sekä palvelujen aukioloajat.

Imetyksen tuki ry on vuonna 1998 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on imetyksen yksilöllinen tukeminen tarjoamalla laadukasta vertaistukea ja edistämällä imetysmyönteistä ilmapiiriä yhteiskunnassa. Imetyksen tuki ry tarjoaa koulutettua vertaistukea imettäville perheille imetystukiryhmissä, imetystukipuhelimessa ja verkkotukena. Toimintaa rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla.

Irti huumeista

Päivystävä puhelin p. 0800 980 66 on avoinna ma-pe klo 9-15 sekä ma-to klo 18-21.

Tarjoamme läheisille ja käyttäjille tukea sekä tietoa. Voit soittaa puhelimeen nimettömänä. Soittoosi vastaavat yhdistyksen työntekijät ja koulutetut vapaaehtoiset. Yhdistyksen työntekijät ja vapaaehtoiset ovat aina vaitiolovelvollisia. Kaikki yhteydenotot ja saamamme tiedot käsitellään luottamuksellisina.

Kehitysvammaliitto / Verneri.net

Verneri.net on verkkopalvelu kehitysvammaisuudesta. Neuvontapalvelussamme voit kysyä esimerkiksi kehitysvammaisuudesta, kehitysvammaisille tarkoitetuista tukitoimista ja palveluista sekä sikiöseulonnoista. Kysymyksen voit lähettää nimettömänä. Palvelu on tarkoitettu kehitysvamma-alan ammattilaisille ja opiskelijoille, kehitysvammaisten ihmisten läheisille ja lasta odottaville perheille.

Verneri.netin selkosivustolla toimii kaksi neuvontapalstaa, seksuaalineuvoja ja Verkko-Kerttu. Palvelut on tarkoitettu kehitysvammaisille henkilöille.

Seksuaalineuvoja vastaa kehitysvammaisten seksuaaliterveyttä ja seksuaalisuutta käsitteleviin kysymyksiin. Kysymyksiä voi lähettää nimettömänä.

Verkko-Kerttu-neuvontapalvelu vastaa laajasti kehitysvammaisten mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Kysymyksiä voi lähettää nimettömänä.

Maria Akatemia

Maria Akatemian ehkäisevän väkivaltatyön puhelin- ja online-palvelut tytöille ja naisille. Avoin Linja -puhelinpäivystys toimii numerossa 09 7562 2260 ja palvelee suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palvelu on tarkoitettu naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa.

Päivystysajat: tiistaisin ja torstaisin klo 16-18 sekä perjantaisin klo 12-14. Palvelun kautta ohjautuu halutessaan tapaamisiin ammattilaisen kanssa Helsingin tai Tampereen toimipisteisiin sekä vertaisryhmiin.

Naisenväkivalta.fi – sivusto tarjoaa tukea tietoa ja tarinoita naisen väkivallan aiheissa. Chat naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa ma klo 15-18, ke klo 18-21 ja to klo 13-16. Chattiin voi tulla nimettömänä. Sieltä ohjautuu halutessaan video-yksilökeskusteluihin ja verkkoryhmiin ammattilaisen ohjauskessa.

Keijun varjo -chat on tarkoitettu tytöille ja nuorille naisille, jotka tarvitsevat tukea tunteiden, itsehillinnän ja väkivallan kysymysten kanssa. Chatissa voi jutella päivystäjän kanssa nimettömästi ja luottamuksellisesti kahden kesken, jos omat tunteet tai käytös huolestuttavat.
Keijun varjo -chat maanantaisin klo 14-16 osoitteessa keijunvarjo.fi

Muistiliitto / Muistineuvo, Vertaislinja

Vertaislinja-tukipuhelin tarjoaa kuuntelevan korvan omaishoitajan arjen tilanteisiin vuoden jokaisena päivänä (klo 17–21) numerossa 0800 9 6000 (maksuton). Puheluihin vastaavat kokeneet ja koulutetut omaishoitajat.

Muistineuvo-tukipuhelin tarjoaa muistisairauksiin sekä hoito- ja palvelujärjestelmiin liittyvää ohjausta ja neuvontaa maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin (klo 12–17) numerossa 09 8766 550 (0,08€/min.+pvm). Puheluihin vastaavat muistityön ammattilaiset. Ruotsinkielinen päivystys (Minneslinjen) tiistaisin klo 14-17 samassa numerossa.

Vertaislinja-keskustelupalsta on avoinna vuorokauden jokaisena tuntina, vuoden joka ikinen päivä. Palsta tarjoaa keskustelua ja vertaistukea silloin kun asioita on helpompi ilmaista kirjoittamalla.

Muistiliitto on muistisairaiden ihmisten ja heidän läheistensä kansanterveys-, potilas- ja edunvalvontajärjestö. Sivuiltamme löydät tietoa muistista, muistisairauksista ja toiminnastamme sekä tarinoita arjesta.

Naisten Linja

Naisten Linja tarjoaa tukea kaiken ikäisille väkivaltaa kokeneille tai väkivallasta huolestuneille naisille ja tytöille. Luottamuksella ja myös anonyymisti.

Puhelinpäivystys: Maksuton tukipuhelin 0800 02400 ma-pe 16–20 ja la-su 12–16.

Moninaisuuspäivystys erityis- ja vähemmistöryhmille sekä ammattiauttajille ke 9-13 ja kuukauden ensimmäinen la 8-11.

Tukea netissä: Chat to 17–19.

Kysymys- ja vastauspalvelu 24/7

Nollalinja lähisuhdeväkivallalle

Nollalinja lähisuhdeväkivallalle ja naisiin kohdistuvalle väkivallalle.

Nollalinja 080 005 005 on valtakunnallinen, maksuton auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa.

Nollalinjalla päivystävät koulutetut ja kokeneet sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, jotka kuuntelevat, tukevat ja neuvovat sinua kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Nollalinja palvelee suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Nuori kirkko ry / Netti Saapas ja Nettitupu

Palvelut on suunnattu kaikille kouluikäisille. Palvelu toimii chatilla ja sähköpostilla.

Viestejä voi lähettää koska vain. Vastaukset tulevat noin vuorokauden kuluessa kouluaikoina. Nettitupu on paikalla varmimmin ti-iltaisin klo 17.30-19.30. Silloin kun päivystäjä on poissa, niin voi lähettää nettisivuilta viestin palveluun ja siihen vastataan mahdollisimman pian.

Poikien puhelin

Väestöliiton Poikien Puhelin on auttava puhelinpalvelu alle 20-vuotiaille pojille ja nuorille miehille. Puheluihin vastaa aikuinen, ammatillisesti poikien maailmaan perehtynyt mies.

Poikien Puhelimessa nuoria autetaan kaikissa elämään liittyvissä pulmissa. Toimintaperiaatteena on antaa suoria vastauksia suoriin kysymyksiin.

Poikien Puhelin päivystää ma – pe kello 13–18 numerossa 0800 94 884. Puhelu on soittajalle maksuton ja soiton voi tehdä täysin anonyymisti.

Poikien Puhelimessa chatissa palvelemme arkisin kello 13-15. Chättäilemään pääsee näiden sivujen oikeasta alakulmasta ja Poikien Puhelimen Facebook-sivujen kautta.

Raiskauskriisikeskus Tukinainen

Raiskauskriisikeskus Tukinainen on seksuaalirikosten uhrien tukijärjestö

  • antaa apua tukea ja ohjausta seksuaalisen väkivallan ja/ tai hyväksikäytön kohteeksi joutuneille sekä heidän läheisilleen
  • vaikuttaa ammatti-, viranomais- ja oikeuskäytäntöihin sekä yleiseen mielipiteeseen seksuaalisen väkivallan vähentämiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi
  • tarjoaa yhteistyötä, konsultaatioapua ja koulutusta eri alojen ammattilaisille, viranomaisille, järjestöille ja oppilaitoksille
  • täydentää julkisia sosiaali- ja terveysalan palveluita ja viranomaisjärjestelmää omalla erityisalueellaan

Palvelumme on tarkoitettu seksuaalirikosten uhreille, heidän läheisilleen ja uhrien kanssa työtä tekeville

Kriisipäivystys seksuaalista väkivaltaa ja/tai hyväksikäyttöä kokeneille, puh. 0800-97899, ma-to klo 9-15, viikonloppuna ja pyhinä sekä niiden aattoina klo 15–21.

Juristipäivystys, seksuaalista väkivaltaa ja/tai hyväksikäyttöä kokeneille, puh. 0800-97895, ma-to klo 13–16.

Verkkoauttaminen: nettitukinainen.fi

Rikosuhripäivystys

Rikosuhripäivystyksen (RIKU) tehtävä on parantaa rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa mm. tuottamalla matalan kynnyksen tuki- ja neuvontapalveluita.

Auttava puhelin päivystää ma–ti klo 13–21 ja ke–pe klo 17–21. Se tarjoaa rikoksen uhrille mahdollisuuden keskustella henkilön kanssa, joka ymmärtää mitä rikoksen kohteeksi joutuminen voi merkitä. Puhelimeen voi soittaa myös nimettömänä.

Juristin puhelinneuvonta 0800 161 177 – Juristin puhelinneuvonta päivystää ma-to klo 17–19. Neuvonnassa rikoksen uhri saa mahdollisuuden tarkistaa lainmukaisia oikeuksiaan ja saada näihin asioihin liittyvää ohjausta.

RIKUchat – palvelu verkossa – Chat palvelee arkisin klo 9–15 sekä ma iltaisin klo 17–19. Chat on helppo ja nopea tapa kysyä, kertoa ja saada ohjeistusta rikosuhriasioista. Chat löytyy riku.fi -sivun oikeasta alalaidasta.

RIKUnet – palvelu verkossa – RIKUnet on henkilökohtainen luottamuksellinen ja tietoturvallinen palvelu, jossa kysymyksiä voi esittää nimettömänä. RIKUnet on kertaluontoinen kysymys-vastaus palvelu, jonka kautta saa kysymykseen vastauksen viimeistään neljän työpäivän aikana.

Surunauha

Vertaistukea itsemurhan tehneiden läheisille. Oletko menettänyt läheisesi itsemurhalle? Haluaisitko puhua asiasta saman kokeneen kanssa?

Lähetä meille tekstiviesti ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603, niin vertaistukijamme soittaa sinulle. Halutessasi voit kirjoittaa viestiin toiveen soittoajasta ja vertaistukijan menetystaustasta. Esimerkkiviesti: Tukipuhelu, lapsen menettänyt äiti, arki-iltaisin. Sinulle soitetaan lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa.

Välitämme vertaistukipuheluja myös toimistomme kautta, soita p. 040 545 8954. Älä jää yksin surusi kanssa. Ota rohkeasti yhteyttä! Surunauhan vertaistukipuhelin palvelee ympäri vuoden.

Suvanto

Turvallisen vanhuuden puolesta. Lähisuhteissaan kaltoinkohtelua tai väkivaltaa kohdanneille ikääntyneille ihmisille

Suvanto-linja 0800-06776 – auttava puhelin lähisuhteissaan kaltoinkohtelua tai väkivaltaa kohdanneille ikääntyneille ihmisille

Maksuton Suvanto-linja päivystää tiistaisin klo 13–15 puhelinnumerossa 0800-06776.

Lakineuvonta vastaa ikääntyneisiin kohdistuvaan kaltoinkohteluun ja lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 16 – 18 numerossa 0800-06776 (maksuton).

Turvallisen vanhuuden puolesta – Suvanto ry ylläpitää Suvanto-linjaa, joka on valtakunnallinen auttava puhelin. Linja on suunnattu ikääntyneille ihmisille, jotka ovat kokeneet kaltoinkohtelua tai väkivaltaa läheisissä tai muissa luottamuksellisissa ihmissuhteissa. Puhelimeen voivat soittaa myös läheiset sekä ammattilaiset ja opiskelijat, jotka työskentelevät ikääntyneiden kanssa.

Linjalle voi soittaa, jos tuntee huolta omasta tai ikääntyneen ihmisen hyvinvoinnista tai turvallisuudesta. Soittaessa ei tarvitse kertoa omaa nimeä. Puheluihin vastaavat ikääntymiseen ja väkivaltaan liittyviin asioihin perehtyneet ammattilaiset ja koulutuksen saaneet vapaaehtoiset. Puhelut käsitellään luottamuksellisesti. Puhelinpäivystäjiä sitoo salassapito- ja vaitiolovelvollisuus.

Syöpäjärjestöjen valtakunnallinen neuvontapalvelu

Syöpäjärjestöjen neuvontapalveluun voi soittaa, lähettää sähköpostia tai ottaa yhteyttä chatissa. Yhdistyksillä on myös vastaanottoja. Syöpäjärjestöt tarjoavat neuvontaa sekä valtakunnallisesti että paikallisesti.

Puhelinneuvonta
Neuvontapuhelin palvelee numerossa 0800 19414. Hoitaja vastaa puhelimeen maanantaisin ja torstaisin klo 10-18 sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10-15.

Sähköpostineuvonta
Neuvontapalveluun voi ottaa yhteyttä sähköpostilla. Sähköpostiviesteihin vastataan neuvontapalvelun aukioloaikoina. Sähköpostilla voi jättää myös soittopyynnön. neuvonta@cancer.fi

Chat
Neuvontapalvelun chatissa voi keskustella reaaliaikaisesti hoitajan kanssa joko kahdestaan tai ryhmässä. Chat toimii ajanvarauksella. Chatissa voi keskustella omalla nimellään tai nimimerkillä.

Takuusäätiö / Velkalinja ja chat

Takuusäätiön Velkalinja ja chat -neuvontaan kanttaa ottaa yhteyttä kun omat tai läheisen raha-asiat painavat mieltä. Huoli voi olla pieni tai suuri. Linjoilla vastaavat säätiön työntekijät. Hahmotamme tulo-, meno ja velkatilannetta. Meiltä voi kysyä esimerkiksi taloudenhallinnasta, laskujen sopimisesta, maksuhäiriömerkinnästä, velkojen ratkaisukeinoista tai perinnästä. Neuvonta on maksutonta, valtakunnallista ja anonyymiä.

Velkalinja palvelee arkisin kello 10 – 14 numerossa 0800 98009.
Kysy rahasta -chat on auki maanantaista torstaihin klo 12.30-15.00 osoitteessa www.takuusaatio.fi