Palveluneuvonta ja auttavat puhelimet

Yhdistyksen neuvontapuhelin

puh. 044 721 1127

Myös tekstiviestit tai sähköposti toimisto@eijsveikeet.fi tuovat viestisi perille.

Yhdistyksen vertaistukipuhelin

puh. 044 757 9477

Jos haluat kysyä vertaistukiryhmistä tai yleensä vertaistuesta, voit soittaa tähän numeroon.

ADHD-liiton puhelinneuvonta

puh. 040 541 7696

ma-to klo 9.00-11.00

Autismiliiton palveluneuvonta

Aivoliiton kehityksellisen kielihäiriön neuvonta

Neuvontaa chatin kautta

Kirkon keskusteluapu

Suomen ev.lut. kirkko

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, joka kaipaat kuuntelijaa. Päivystäjät ovat kirkon vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja työntekijöitä. Keskusteluavun palvelut ovat käytettävissä suomeksi ja ruotsiksi.

Palveleva puhelin

Puh. 0400 22 11 80

Päivystämme joka ilta klo 18-24. Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan.

Palveleva chat

Chat on avoinna ma-pe klo 12-20.

Keskustelut ovat kahdenkeskisiä. Yhteydenottaja näkyy päivystäjälle nimettomänä.

Palveleva netti

Viestiisi vastataan parin päivän kuluessa.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. MLL:n tavoitteena on lapsiystävällinen Suomi. MLL tuntee perheiden arjen ja tarjoaa eri elämäntilanteissa vertaistukea, monipuolista vapaaehtoistoimintaa sekä osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksia.

Lasten ja nuorten puhelin, chat ja nettikirjepalvelu

Lasten ja nuorten puhelimeen, chattiin ja nettikirjepalveluun voi ottaa yhteyttä nimettömänä ja maksutta koko maassa vuoden jokaisena päivänä. Yhteydenottoihin vastaa koulutettu vapaaehtoinen aikuinen, jolla on aikaa kuunnella. Lasten ja nuorten puhelimessa, nettikirjepalvelussa ja chatissa voi kysyä tai keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa itseä mietityttävästä asiasta. Palvelu on tarkoitettu kaikille alle 21-vuotiaille. Yhteydenottoihin vastaavat aikuiset päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia.

puh. 116 111

ma-pe klo 14–20
la-su klo 17–20

Chat

ma klo 17–20
ti klo 17–20
ke klo 17–20

Nettikirjepalvelu

Vastaamme viesteihin kahden viikon sisällä.

Vanhempainpuhelin, chat ja kirjepalvelu

Vanhempainpuhelimeen ja vanhempainnetin kirjepalveluun voi ottaa yhteyttä ihan missä tahansa lapsiin ja vanhemmuuteen liittyvässä asiassa. Toinen vanhempi, vapaaehtoinen tehtävään koulutettu päivystäjä, keskustelee kanssasi puhelimessa tai chatissa tai vastaa nettikirjeeseesi. Voit soittaa tai kirjoittaa nimettömänä, luottamuksellisesti ja maksutta.

Vanhempainpuhelin

puh. 0800 92277

ma klo 10–13 ja 17–20
ti klo 10–13 ja 17–20
ke klo 10–13
to klo 14–20

Chat

ma, ti ja pe klo 10–13
to klo 17-20

Kun päivystäjä on vapaa, chat-ikkuna tulee näkyviin Vanhempainnetin alalaidassa.

Nettikirjepalvelu

Vastaamme viesteihin viikon sisällä.

Kriisipuhelin, Tukinet

Mieli – Suomen mielenterveys ry

Kriisipuhelin ja Tukinet tarjoavat kriisissä oleville ja heidän läheisilleen keskusteluapua ja neuvovat tarvittaessa jatkoavun hakemisessa.

Kriisipuhelin

puh. 010 195 202

Arkisin klo 9–07
Viikonloppuisin sekä juhlapyhinä kello 15–07

Puhelimeen vastaavat kriisityöntekijät sekä koulutetut vapaaehtoiset. Soittaa voi nimettömänä. Puhelu maksaa operaattorin perimän hinnan verran.

Sekaisin-Chat

Nuorille suunnattu Sekasin-chat päivystää verkkokriisikeskus Tukinetissä arkisin klo 7-24 ja viikonloppuisin klo 15-24

Solmussa-Chat

Aikuisille tarkoitettu Solmussa-chat päivystää maanantaina ja keskiviikkona kello 15-19

Päihdeneuvonta

Ehyt Ry

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi. Työ ulottuu lapsista ja nuorista työ- ja eläkeikäisiin. Alkoholiin, tupakkaan ja huumeisiin liittyvän ehkäisevän työn ohella EHYT ry ehkäisee pelaamisesta syntyviä haittoja. Samalla se vaikuttaa koko yhteiskuntamme hyvinvoinnin kehittämiseen.

Päihdeneuvontapuhelin

Päihdeneuvontapuhelin tarjoaa neuvontaa ja apua kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä – ilmaiseksi ja nimettömästi. Täältä löydät ammattiapua päihteisiin ja huumeisiin liittyviin kysymyksiin.

Ensi- ja turvakotien liitto

Ensi- ja turvakotien liiton valtakunnallinen chat-palvelu auttaa monissa elämäntilanteissa: väkivaltakysymyksissä, lapsiperheen erotilanteessa, vauvan unipulmissa tai, kun päihteet aiheuttavat huolta. Auttajina toimivat ammattilaiset Ensi- ja turvakotien liitosta ja liiton jäsenyhdistyksistä sekä koulutetut vapaaehtoiset.

Apua päihteitä käyttäville raskaus- ja vauva-aikana

Kahdenkeskisessä chatissa voit kysyä esimerkiksi päihteiden käytön vaikutuksista raskauteen tai vauvaan, omasta tilanteestasi tai avun saamisesta. Chatissa autetaan kaikkia perheenjäseniä odotusaikana, vauvan jo synnyttyä. Palvelu on tarkoitettu myös huolestuneille läheisille.

Päihteitä käyttävien äitien nettiryhmä

Päihteitä käyttävien äitien nettiryhmän tavoitteena on auttaa äitejä vähentämään tai lopettamaan päihteiden käyttö. Nimettömässä ryhmässä jaetaan kokemuksia ja saadaan vertaistukea samassa elämäntilanteessa olevilta siitä, millaista on olla äiti tai odottava äiti, jolla on ongelmia alkoholin, huumeiden tai lääkkeiden käytön kanssa. Ryhmä järjestetään kahdesti vuodessa ja yksi ryhmä kokoontuu noin kolmen kuukauden ajan.

Apua väkivaltaan

Kahdenkeskisessä chatissa voit keskustella väkivaltatyön ammattilaisen kanssa perhe- ja lähisuhdeväkivallasta, avun saamisesta ja väkivallan katkaisusta. Chat on tarkoitettu väkivallan kaikille osapuolille, kokijoille, tekijöille, väkivallalle altistuneille ja huolestuneille läheisille.

Apua eroon

Kahdenkeskisessä chatissa voit pohtia eroauttamisen ammattilaisen kanssa omaa tai lastesi tilannetta, kysyä eroon liittyvistä palveluista ja avun saamisesta. Chatissa voi jakaa huolia tai pulmia perheen tilanteesta ja lasten hyvinvointiin liittyen tai kysyä eroamisen käytäntöihin liittyvistä asioista.

Apua vauvan uneen

Kahdenkeskisessä chatissa voit keskustella vauvan nukkumisesta sekä unirytmistä päivällä ja yöllä. Vastaamassa ja neuvoja antamassa ovat unineuvonnan ammattilaiset.

Unichat

Ryhmächatissa voit keskustella vauvan uneen, rytmiin, valvottuihin öihin tai unenpuutteeseen liittyvistä kysymyksistä. Ryhmächatissa saat vertaistukea ja arjen selviytymisvinkkejä samaa kokeneilta ja voit kysyä unineuvonnan ammattilaisilta mietityttävistä teemoista. Keskusteluja on vetämässä Baby Blues -työntekijät, joilla on vankka kokemus vauvaperheiden unineuvonnasta.

Helsingin ortodoksinen seurakunta

Kerro, kuuntelen

Auttava puhelin on Helsingin ortodoksisen seurakunnan diakonian vapaaehtoistoimintaa vuodesta 1993. Helsingin ortodoksisen seurakunnan Auttava puhelin on kaikille avoin, soittojen syitä rajaamaton, matalan kynnyksen foorumi kirkkokuntaan tai uskontoon katsomatta.

Auttava puhelin

puh. 0985646299

ti, pe ja la klo 18-22

Auttava puhelin (venäjäksi)

puh. 0985646299

ma klo 18-20

Позвони, мы выслушаем тебя… Телефон доверия Хельсинкского православного прихода.Тел. 09 856 46 299ю По понедельникам с 18:00 до 20:00 часов. Звонок проходит анонимно и разговор конфиденциальный.

Helsinki Missio

Aamukorva, Nuorten kriisipiste

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka haastaa suomalaiset taistelemaan unohdettujen puolesta – yksinäisyyttä vastaan. Vuonna 1883 perutettu järjestömme auttaa ammattiavun ja vapaaehtoistoiminnan avulla lapsiperheitä, nuoria ja senioreita. Tänään missiomme on etsiä, löytää ja auttaa yksinäisiä kaupunkilaisia.

Aamukorva

Aamukorva tarjoaa ystävällisen kuulijan ja keskustelukumppanin aamun varhaisina tunteina yli 60-vuotiaille. Voit soittaa Aamukorvaan, kun huolet painavat mieltäsi tai uuden päivän kohtaaminen tuntuu ahdistavalta. Päivystäjänä toimii aina tehtävään koulutettu vapaaehtoinen. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Aamukorva, puh. 045 341 0504 päivystää joka aamu klo 5-9. Puhelun hinta on operaattorisi hinnoittelun mukainen.

Päivystää joka aamu klo 5.00-9.00.

Puhelun hinta on operaattorisi hinnoittelun mukainen.

Haluatko päivystäjäksi Aamukorvaan?

Vapaaehtoisia koulutetaan tehtävään ja päivystysvuoro on kerran kuukaudessa omana valitsemanasi aamuna.

Nuorten kriisipiste

Nuorten Kriisipiste tarjoaa luottamuksellista kriisityöntekijän kanssa käytävää keskusteluapua 12–29-vuotiaille nuorille, aikuisille, pareille sekä nuorten perheille.

Sinä päätät, mistä haluat meille puhua – me olemme sinua varten. Mikään murhe ei ole liian pieni syy tulla meille. Jaa maailmasi, et jää yksin!

Päivystämme ma-to klo 9.00-11.00.

Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen nuortenkriisipiste@helsinkimissio.fi

Hengitysliitto

Sisäilmasta sairastuneiden vertaispuhelin

Sisäilmasta sairastuneiden vertaispuhelin

tiistaisin klo 9.00-12.00
torstaisin klo 16.00-19.00

Palvelussa on tauko kesällä ja vuodenvaihteessa.

Sisäilmasta sairastuneiden vertaispuhelin tarjoaa sisäilmasta sairastuneille ja oireileville sekä heidän omaisilleen mahdollisuuden luottamukselliseen keskusteluun vapaaehtoisen sisäilmasta sairastuneen päivystäjän kanssa.

Hengitysliitto on sosiaali- ja terveysalan järjestö, jonka tehtävänä on edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaan hyvää elämää. Liiton mottona on “hengitysterveys on jokamiehenoikeus”. Eri puolilla Suomea toimivien yhdistyksien toiminnassa on mukana kymmeniätuhansia hengityssairaita ja heidän läheisiään.

Imetyksen tuki

Imetyksen tuki ry:n koulutetut vapaaehtoiset vertaistukijat auttavat imetykseen ja vauva-arkeen liittyvissä kysymyksissä Imetystukipuhelimessa ja ImetysChatissä. Imetystuki on maksutonta ja avointa kaikille perheille. Älä jää imetyshuolien kanssa yksin!

Imetyksen tuki ry on vuonna 1998 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on imetyksen yksilöllinen tukeminen tarjoamalla laadukasta vertaistukea ja edistämällä imetysmyönteistä ilmapiiriä yhteiskunnassa. Imetyksen tuki ry tarjoaa koulutettua vertaistukea imettäville perheille imetystukiryhmissä, imetystukipuhelimessa ja verkkotukena. Toimintaa rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla.

Imetystukipuhelin

tiistaisin klo 10-11
keskiviikkoisin klo 21-22

ImetysChat

Irti huumeista

Päivystävä puhelin

ma-pe klo 9-15
ma-to klo 18-21

Tarjoamme läheisille ja käyttäjille tukea sekä tietoa. Voit soittaa puhelimeen nimettömänä. Soittoosi vastaavat yhdistyksen työntekijät ja koulutetut vapaaehtoiset. Yhdistyksen työntekijät ja vapaaehtoiset ovat aina vaitiolovelvollisia. Kaikki yhteydenotot ja saamamme tiedot käsitellään luottamuksellisina.

Kehitysvammaliitto

Verneri.net

Verneri.net on verkkopalvelu kehitysvammaisuudesta. Neuvontapalvelussamme voit kysyä esimerkiksi kehitysvammaisuudesta, kehitysvammaisille tarkoitetuista tukitoimista ja palveluista sekä sikiöseulonnoista. Kysymyksen voit lähettää nimettömänä. Palvelu on tarkoitettu kehitysvamma-alan ammattilaisille ja opiskelijoille, kehitysvammaisten ihmisten läheisille ja lasta odottaville perheille.

Verneri.netin selkosivustolla toimii kaksi neuvontapalstaa, seksuaalineuvoja ja Verkko-Kerttu. Palvelut on tarkoitettu kehitysvammaisille henkilöille.

Seksuaalineuvoja

Seksuaalineuvoja vastaa kehitysvammaisten seksuaaliterveyttä ja seksuaalisuutta käsitteleviin kysymyksiin. Kysymyksiä voi lähettää nimettömänä.

Verkko-Kerttu-neuvontapalvelu

Verkko-Kerttu-neuvontapalvelu vastaa laajasti kehitysvammaisten mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Kysymyksiä voi lähettää nimettömänä.

Maria Akatemia

Maria Akatemian ehkäisevän väkivaltatyön puhelin- ja online-palvelut tytöille ja naisille.

Avoin Linja -puhelinpäivystys

Palvelu on tarkoitettu naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa.

Palvelee suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

tiistaisin ja torstaisin klo 16-18
perjantaisin klo 12-14

Palvelun kautta ohjautuu halutessaan tapaamisiin ammattilaisen kanssa Helsingin tai Tampereen toimipisteisiin sekä vertaisryhmiin.

Naisenväkivalta.fi

Naisenväkivalta.fi-sivusto tarjoaa tukea tietoa ja tarinoita naisen väkivallan aiheissa.

Chat naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa.

maanantaisin klo 15-18
keskiviikkoisin klo 18-21
torstaisin klo 13-16

Chattiin voi tulla nimettömänä. Sieltä ohjautuu halutessaan video-yksilökeskusteluihin ja verkkoryhmiin ammattilaisen ohjauskessa.

Keijun varjo -chat

Keijun varjo -chat on tarkoitettu tytöille ja nuorille naisille, jotka tarvitsevat tukea tunteiden, itsehillinnän ja väkivallan kysymysten kanssa. Chatissa voi jutella päivystäjän kanssa nimettömästi ja luottamuksellisesti kahden kesken, jos omat tunteet tai käytös huolestuttavat.

maanantaisin klo 14-16

Muistiliitto

Muistineuvo, Vertaislinja

Muistiliitto on muistisairaiden ihmisten ja heidän läheistensä kansanterveys-, potilas- ja edunvalvontajärjestö. Sivuiltamme löydät tietoa muistista, muistisairauksista ja toiminnastamme sekä tarinoita arjesta.

Vertaislinja-tukipuhelin

vuoden jokaisena päivänä klo 17–21

Vertaislinja-tukipuhelin tarjoaa kuuntelevan korvan omaishoitajan arjen tilanteisiin.

Puhelu on maksuton. Puheluihin vastaavat kokeneet ja koulutetut omaishoitajat.

Muistineuvo-tukipuhelin

puh. 09 8766 550
(0,08€/min+pvm)

maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 12–17

Muistineuvo-tukipuhelin tarjoaa muistisairauksiin sekä hoito- ja palvelujärjestelmiin liittyvää ohjausta ja neuvontaa.

Puheluihin vastaavat muistityön ammattilaiset.

Ruotsinkielinen päivystys (Minneslinjen) tiistaisin klo 14-17 samassa numerossa.

Vertaislinja-keskustelupalsta

Vertaislinja-keskustelupalsta on avoinna vuorokauden jokaisena tuntina, vuoden joka ikinen päivä.

Palsta tarjoaa keskustelua ja vertaistukea silloin kun asioita on helpompi ilmaista kirjoittamalla.

Naisten Linja

Naisten Linja tarjoaa tukea kaiken ikäisille väkivaltaa kokeneille tai väkivallasta huolestuneille naisille ja tytöille. Luottamuksella ja myös anonyymisti.

Maksuton tukipuhelin

Naisten Linja tarjoaa puhelimitse tukea naisille, jotka kokevat väkivaltaa tai sen uhkaa.

ma-pe 16–20
la-su 12–16

Soittaminen on maksutonta, luottamuksellista ja anonyymia. Puheluihin vastaavat ammattilaiset.

Moninaisuuspäivystys

Moninaisuus­päivystys on tarkoitettu naisille, joiden on esimerkiksi vamman, pitkäaikaissairauden tai muun syyn vuoksi vaikea saada tukea tai keskusteluapua kohdatessaan väkivaltaa tai sen uhkaa.

ke 9-13 ja kuukauden ensimmäinen la 8-11

Soittaminen on maksutonta, luottamuksellista ja anonyymia. Puheluihin vastaavat ammattilaiset.

Chat

torstaisin 17–19

Nettikirjepalvelu

Nettikirjepalvelu on tarkoitettu väkivaltaa tai sen uhkaa kokeville naisille, itsemäärittelyä kunnioittaen, sekä heidän läheisilleen.

Palvelu on avoinna ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Vastaamme jokaiseen lähetettyyn kirjeeseen. Vastauksen voi noutaa viimeistään kolmen viikon kuluttua kirjeen lähettämisestä.

Nollalinja lähisuhdeväkivallalle

Nollalinja on valtakunnallinen, maksuton auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. Nollalinjalle voivat soittaa myös väkivaltaa kokeneiden läheiset sekä ammattilaiset ja viranomaiset, jotka tarvitsevat neuvoja asiakastyöhönsä.

Nollalinjalla voit kertoa tilanteestasi, kokemuksistasi ja peloistasi luottamuksellisesti. Päivystäjillä on vaitiolovelvollisuus. Sinun ei ole pakko kertoa nimeäsi eikä päivystäjä saa tietää puhelinnumeroasi. Soitto Nollalinjalle ei myöskään näy puhelinlaskusi erittelyssä.

Nollalinja

Voit soittaa mihin kellonaikaan tahansa, vuoden jokaisena päivänä.

Nollalinjalla päivystävät koulutetut ja kokeneet sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, jotka kuuntelevat, tukevat ja neuvovat sinua kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Nollalinja palvelee suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Päivystäjä ei näe puhelinnumeroasi puhelun aikana eikä sen jälkeen.

Chat-palvelu

Auttavan puhelimen lisäksi voit keskustella väkivaltatyön ammattilaisen kanssa myös Nollalinjan chat-palvelussa.

ma-pe klo 9-15

Chat-ikkuna aukeaa sivun oikeaan alakulmaan mikäli päivystäjä on vapaana.

Poikien Puhelin

Puheluihin vastaa aikuinen, poikien maailmaan perehtynyt, koulutettu mieshenkilö. Tarjoamme kuuntelevaa korvaa, juttukaveria sekä hyödyllistä tietoa kaikissa elämään liittyvissä pulmissa ja tilanteissa. Puhelu on soittajalle maksuton ja soittaa voi nimettömänä.

Voit jutella kanssamme mistä tahansa sinulle tärkeästä aiheesta, josta kaipaat enemmän tietoa tai joka sinua askarruttaa. Olet tervetullut palveluumme sellaisena kuin olet, riippumatta taustastasi. Olemme täällä sinua varten!
Poikien Puhelin

ma–pe klo 13–18

Puhelu on soittajalle maksuton ja soiton voi tehdä täysin anonyymisti.

Chat

Chatissa keskustelut käydään kahden kesken Poikien Puhelimen työntekijän kanssa ja puheluiden tapaan ne ovat luottamuksellisia.

ma-to klo 13-18
pe 13-15

Raiskauskriisikeskus Tukinainen

Raiskauskriisikeskus Tukinainen on seksuaalirikosten uhrien tukijärjestö

  • antaa apua tukea ja ohjausta seksuaalisen väkivallan ja/ tai hyväksikäytön kohteeksi joutuneille sekä heidän läheisilleen
  • vaikuttaa ammatti-, viranomais- ja oikeuskäytäntöihin sekä yleiseen mielipiteeseen seksuaalisen väkivallan vähentämiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi
  • tarjoaa yhteistyötä, konsultaatioapua ja koulutusta eri alojen ammattilaisille, viranomaisille, järjestöille ja oppilaitoksille
  • täydentää julkisia sosiaali- ja terveysalan palveluita ja viranomaisjärjestelmää omalla erityisalueellaan

Palvelumme on tarkoitettu seksuaalirikosten uhreille, heidän läheisilleen ja uhrien kanssa työtä tekeville.

Kriisipäivystys

ma-to klo 9-15
la-su klo 15–21
pyhinä sekä niiden aattoina klo 15–21

Juristipäivystys

ma-to klo 11–16

Palvelu on tarkoitettu seksuaalista väkivaltaa ja/tai hyväksikäyttöä kokeneille.

Nettiauttamispalvelu

Palvelun tarkoituksena on tarjota maksutonta ammattiapua seksuaalisen väkivallan ja hyväksikäytön uhreille, heidän läheisilleen ja heitä työssään kohtaaville.

Rikosuhripäivystys

Rikosuhripäivystyksen (RIKU) tehtävä on parantaa rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa mm. tuottamalla matalan kynnyksen tuki- ja neuvontapalveluita.

Auttava puhelin

puh. 116 006

ma–ti klo 13–21
ke–pe klo 17–21

Palvelu tarjoaa rikoksen uhrille mahdollisuuden keskustella henkilön kanssa, joka ymmärtää mitä rikoksen kohteeksi joutuminen voi merkitä. Puhelimeen voi soittaa myös nimettömänä.

Juristin puhelinneuvonta

ma-to klo 17–19

Neuvonnassa rikoksen uhri saa mahdollisuuden tarkistaa lainmukaisia oikeuksiaan ja saada näihin asioihin liittyvää ohjausta.

RIKUchat

arkisin klo 9–15
ma iltaisin klo 17–19

Chat on helppo ja nopea tapa kysyä, kertoa ja saada ohjeistusta rikosuhriasioista. Chat löytyy riku.fi-sivun oikeasta alalaidasta.

Surunauha

Vertaistukea itsemurhan tehneiden läheisille. Oletko menettänyt läheisesi itsemurhalle? Haluaisitko puhua asiasta saman kokeneen kanssa?

Älä jää yksin surusi kanssa. Ota rohkeasti yhteyttä!

Tukipuhelin

Lähetä meille tekstiviesti ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603, niin vertaistukijamme soittaa sinulle. Halutessasi voit kirjoittaa viestiin toiveen soittoajasta ja vertaistukijan menetystaustasta.

Esimerkkiviesti: ”Tukipuhelu, lapsen menettänyt äiti, arki-iltaisin”

Sinulle soitetaan lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa.

Vertaistukipuhelin

Välitämme vertaistukipuheluja toimistomme kautta.

Surunauhan vertaistukipuhelin palvelee ympäri vuoden.

Suvanto

Turvallisen vanhuuden puolesta. Lähisuhteissaan kaltoinkohtelua tai väkivaltaa kohdanneille ikääntyneille ihmisille.

Turvallisen vanhuuden puolesta – Suvanto ry ylläpitää Suvanto-linjaa, joka on valtakunnallinen auttava puhelin. Linja on suunnattu ikääntyneille ihmisille, jotka ovat kokeneet kaltoinkohtelua tai väkivaltaa läheisissä tai muissa luottamuksellisissa ihmissuhteissa. Puhelimeen voivat soittaa myös läheiset sekä ammattilaiset ja opiskelijat, jotka työskentelevät ikääntyneiden kanssa.

Linjalle voi soittaa, jos tuntee huolta omasta tai ikääntyneen ihmisen hyvinvoinnista tai turvallisuudesta. Soittaessa ei tarvitse kertoa omaa nimeä. Puheluihin vastaavat ikääntymiseen ja väkivaltaan liittyviin asioihin perehtyneet ammattilaiset ja koulutuksen saaneet vapaaehtoiset. Puhelut käsitellään luottamuksellisesti. Puhelinpäivystäjiä sitoo salassapito- ja vaitiolovelvollisuus.

Suvanto-linja

tiistaisin klo 13–15

Maksuton auttava puhelin lähisuhteissaan kaltoinkohtelua tai väkivaltaa kohdanneille ikääntyneille ihmisille.

Lakineuvonta

joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 16-18

Lakineuvonta vastaa ikääntyneisiin kohdistuvaan kaltoinkohteluun ja lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä. Palvelu on maksuton.

Syöpäjärjestöjen valtakunnallinen neuvontapalvelu

Syöpäjärjestöjen neuvontapalveluun voi soittaa, lähettää sähköpostia tai ottaa yhteyttä chatissa. Yhdistyksillä on myös vastaanottoja. Syöpäjärjestöt tarjoavat neuvontaa sekä valtakunnallisesti että paikallisesti.

Puhelinneuvonta

ma ja to klo 10-18
ti, ke ja pe klo 10-15

Sähköpostineuvonta

Neuvontapalveluun voi ottaa yhteyttä sähköpostilla. Sähköpostiviesteihin vastataan neuvontapalvelun aukioloaikoina. Sähköpostilla voi jättää myös soittopyynnön.

Chat

Chat on auki arkisin 9-15 kiiretilanteen mukaan.

Takuusäätiö

Velkalinja ja chat

Autamme ihmisiä ottamaan oman talouden haltuun.

Takuusäätiö on valtakunnallinen sosiaalialan järjestö. Tuemme ihmisten itsenäistä selviytymistä arjen raha-asioissa ja velkojen hoidossa. Palvelumme ovat maksuttomia.

Huoli voi olla pieni tai suuri. Linjoilla vastaavat säätiön työntekijät. Hahmotamme tulo-, meno ja velkatilannetta. Meiltä voi kysyä esimerkiksi taloudenhallinnasta, laskujen sopimisesta, maksuhäiriömerkinnästä, velkojen ratkaisukeinoista tai perinnästä.

Velkalinja

arkisin klo 10-14

Keskustelut ovat luottamuksellisia ja voit keskustella anonyymisti. Neuvonta on valtakunnallista ja maksutonta.

Kysy rahasta -chat

maanantaista torstaihin klo 12.30-15.00